Tellington TTouch Body Wrap of Thundershirt? De hond maakt de keuze!

Thundershirt of body wrap ? Welke heeft nu de voorkeur? En is het geschikt voor iedere hond? Die antwoorden zijn niet zo 123 te geven. De body wrap wordt al decennia lang toegepast binnen de Tellington TTouch methode. Het Thundershirt kun je op soortgelijke wijze inzetten. Het is NIET hetzelfde als inbakeren, want dat is strak inpakken. Zie het meer als een zachte omhelzing van een overprikkeld zenuwstelsel.

Lees meer »

Amuse: Uit de oude doos

Heb jij ook zo’n schoenendoos met oude foto’s? Of zoals ik een overload aan digitale foto’s. Plus de dagelijkse herinneringen op bijvoorbeeld Facebook. Weet je dat die een heel handig geheugensteuntje kunnen zijn? Ik zal je uitleggen waarom dit voor mij zo werkt.

Lees meer »

ACE Free Work de hond heeft altijd gelijk

“Question everything but never question the dog” is een belangrijke uitspraak van Sarah Fisher. Deze quote is goed beschouwd één van de peilers van Animal Centred Education. Want de hond heeft altijd gelijk. Anders gezegd er is altijd een reden voor gedrag.

Lees meer »

ACE Free Work vlieg er eens uit

Vliegt jouw hond wel eens uit de bocht op een gladde vloer? De mijne deden dat wel. Graag had ik antislip aangebracht op onze tegelvloer. Maar door ons hondje Peppertje kon dat niet. Want die deed alleen aan harde vloeren. Vreemde ondergronden daar liep hij beslist niet overheen. Gezien zijn fikse rugzak door een verkeerde start van zijn leven bij o.a. een broodfokker kon ik dat niet zo 123 veranderen. Maar het was me een doorn in het oog. Want met regelmaat zag ik glijpartijen in de woonkamer en keuken. En glijden - dat is bewezen - geeft o.a. microtrauma aan de gewrichten. (Bron: Canine Arthritic Management)

Lees meer »

ACE Free Work slaapverwekkend

We weten allemaal hoe we onszelf voelen na één of meerdere nachten zonder goede slaap en dat is brak! Watten in ons hoofd, kleine kwaaltjes voelen erger aan dan normaal, ons lijf werkt minder mee, ons leervermogen wordt minder en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tanken we dan weer bij, dan verdwijnen de aan slaap gerelateerde kwaaltjes over het algemeen weer als sneeuw voor de zon.

Lees meer »

ACE Free Work in de praktijk van alle dag

Leren kijken met andere ogen. Wat laat het dier zien? Niet alleen qua gedrag, maar ook in bewegingspatronen en reacties van het zenuwstelsel. Want alles is aan elkaar gekoppeld en spanning in het lijf geeft spanning in gedrag. Die spanning kan zich op diverse manieren uiten. Denk hierbij aan trekken aan de lijn, overmatig blaffen, opspringen, uitvallen naar andere honden, moeite hebben met aanraken of juist helemaal niets durven. Angstig in een hoekje zitten en het liefst daar blijven. Misschien zelfs wel niet echt naar buiten durven. En wat te denken van niet durven eten?

Lees meer »

ACE Free Work knallend het voorjaar in

Het is een vrijdagavond begin april we zitten rustig op de bank ik volg een live webinar van Sarah Fisher. Ja klopt de Sarah die ACE heeft ontwikkeld. Ineens kom ik van schrik los van de bank. De honden vliegen door het huis en zelfs mijn man kijkt enigszins verschrikt om zich heen. Op de donkere avondhemel staan de flitsen er gekleurd op en het vuurwerkgedonder is oorverdovend.

Lees meer »

ACE Free Work ik zie ik zie wat jij niet ziet

Herken je dat? Dat je zelf of juist iemand anders iets ziet bij jouw hond, dat je nog niet eerder was opgevallen. Was het er niet eerder? Of heb je het over het hoofd gezien? Ook kan het zijn dat je iets invult dat er altijd al was, maar nu door omstandigheden net even anders is. Het Free Work helpt je opnieuw te kijken naar je eigen dier.

Lees meer »

ACE Free Work de keuze is reuze

Bij het starten met ACE Free Work zetten we de mens aan de kant en mag de hond - als dat even kan - helemaal vrij de eigen keuzes maken. Dus zonder lijn, tuig, halsband of begeleider. Maar waarom doen we dat nu eigenlijk?

Lees meer »

ACE Free Work 7 tips voor een goede start

Het opzetten van een ACE Free Work parcours is niet moeilijk. Je hebt de spullen vaak al in huis. Er wordt gewerkt met stations, ondergronden, geur, water en voer. Je kunt er heerlijk je fantasie in kwijt. Maar bedenk wel dat minder vaak meer is.

Lees meer »